Voorkom blessures!

sports-injury-2Als je sport dan ben je gezond bezig. Maar wist je dat jaarlijks miljoenen sporters een blessure oplopen? Als je wilt blijven genieten van je sport, is het belangrijk blessures te voorkomen!

Blessures kunnen ontstaan door:

 1. Overbelasting
  Het is van groot belang een goede balans te vinden tussen inspanning en rust.  Om je prestaties te verbeteren is een goed herstel van je inspanningen noodzakelijk.
 2. bike_crash_flickr_swoo_iTrauma
  Een trauma onstaat door een externe oorzaak, bijvoorbeeld een val of een botsing met een tegenstander. Na een slecht herstel of (over)vermoeidheid kan een trauma sneller optreden.
 3. Verkeerde techniek
  Het uitvoeren van een beweging die niet natuurlijk is voor het lichaam is erg blessuregevoelig. Aangeraden wordt om geheel af te zien van deze oefening en een technisch goede vervanging te zoeken.
 4. Slecht materiaal
  Door het gebruik van slecht materiaal (zoals goedkope schoenen) ontstaan veel blessures. Geadviseerd wordt om goed materiaal aan te schaffen.
 5.  Klimaat
  Koud weer kan zorgen voor blessures. Het opwarmen van de spieren is belangrijk in koude perioden (passieve warming up), maar daarnaast is de warming up vooral bedoeld voor de verhoging van de hartfrequentie (actieve warming up). Ook bij warm weer is de warming up dus van vitaal belang.

Door jezelf regelmatig te laten masseren kun je veel blessureleed voorkomen. Je herstelt sneller waardoor ook je training effectiever wordt. Tijdens de massage kunnen beginnende blessures snel gesignaleerd en bestreden worden. Daarnaast geef ik veel adviezen over een groot aantal belangrijke leefregels voor sporters. 

Maak vrijblijvend een afspraak voor een persoonlijk advies.

Boys varsity soccer vs. Choate at Northfield Mount Hermon, October 26, 2013. Additional photos of NMH sporting events are available for viewing and purchase from www.jtrsports.net/. These images are copyrighted by Risley Sports Photography. Downloading is prohibited.