Wielrenners scheren de benen

Voor iedere amateurfietser, wielrenner en alles-daar-tussen-in is het een must: De geschoren benen. 

harige-benen

Maar met het benen scheren voor de man lijkt iets vreemds aan de hand. Er wordt namelijk niet veel over gesproken. Het lijkt tot de omerta van het peloton te horen. Misschien zit er toch een klein beetje schaamte over deze aparte praktijk en vertelt men daarom liever niet openlijk over hoe men de benen scheert. Of wellicht wil niemand zijn geheime middel of strategie kwijt over hoe hij zijn benen perfect glad krijgt zonder zich te snijden.

rode puntjesBovendien kan overtollig haar veel problemen opleveren: Denk aan harde stugge haren, het ingroeien van haar dat ontstekingen geeft. Maar ook na het scheren kunnen er nog veel problemen en ongemakken overblijven. Snijwondjes, jeuk, rode stoppeltjes en andere rodepuntjes2huidirritaties kunnen je het plezier van gladde benen aardig vergallen.

Wielerbladen staan vol met reclames voor allerlei producten, die men bij het fietsen nodig kan hebben. Van frames tot stuurlinten en van gelletjes tot uierzalfbandenlichters. Voor van alles wordt geadverteerd. Meestal met een lachende veelwinnaar erbij, suggererend dat je toch écht dat specifieke merk velgen moet kopen om nog harder vooruit te komen.

Maar nooit een lachende Peter Sagan, die een ontharingsstrip aanbeveelt. Geen vrolijke Froome met een scheermesje dat nóg een mesje meer heeft dan het vorige model.

Ook wanneer er verder gezocht wordt dan wielerlectuur komt er geen echt bevredigend antwoord. Op internet zijn er vooral vragen van leken over het waarom van het benen scheren. Dan volgt altijd een uitleg dat het écht niet om de aerodynamica gaat en dat het naast esthetiek ook praktische toepassingen heeft. Maar er wordt niet vaak dieper ingegaan op het hoe van het benen scheren. Het zorgt ervoor dat men na het lezen van wat internetforumberichten, staat te prutsen met mesjes normaal voor het gezicht gebruikt worden of spullen van vrouwelijke huisgenoten.

blotebillen1De resultaten zijn vaak niet om over naar huis te schrijven, laat staan voor het in het openbaar tonen van de geschoren lichaamsdelen.

Er wordt veel geld uitgegeven aan fietsonderdelen en kleding. Maar ook aan de benodigdheden voor het scheren wordt ongemerkt veel geld gespendeerd. Denk aan scheerschuim, scheerzeep, scheermesjes, lotions en oliën. En wil je de benen glad houden, dan moet je het iedere week weer herhalen.

Dan is het wellicht toch de moeite waard om eens te overwegen om de benen permanent te laten ontharen met IPL. Met de IPL worden de haarwortels met flitslicht vernietigd. Voor een permanente ontharing heb je 8-10 behandelingen nodig. Ik heb veel ervaring met wielrenners en de behandelingen zijn betaalbaar!

Ben je geïnteresseerd?
Maak een afspraak voor advies of behandeling

Zie ook: TOM DUMOULIN STAAKT GIRO MET ZITVLAKBLESSURE