Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts

 Kinesiotape bij hooikoorts vermindert de klachten aanzienlijk. Ongeveer 75% van de patiënten ervaart verlichting na een behandeling met kinesiotape.

De meeste problemen ondervinden mensen wanneer vooral bomen, grassen en planten weer in bloei staan. De meeste hooikoorts patiënten hebben vaak last van meerdere pollen. De meeste bomen, grassen en planten bloeien tussen februari en september. Vooral in mei, juni en juli kunnen de hooikoortsklachten op zijn hevigst zijn.

Wanneer het buiten erg droog is, er weinig wind staat en de zon volop schijnt ondervinden mensen vaak problemen met hooikoorts. In deze omstandigheden hangen de meeste pollen in de lucht.

De volgende klachten treden dan op:

  • Jeukende neus
  • Loopneus/Verstopte neus
  • Jeukende/branderige ogen
  • Droge/branderige keel
  • Vermoeidheidsverschijnselen
  • Benauwdheid
Vraag persoonlijk advies op 'mijn hooikoorts'

 

Pollenseizoen

Als je bij de huisarts een priktest laat doen, kun je achterhalen op welke pollen gereageerd wordt. Met een pollenkalender kun je terugvinden, wanneer de kans op hooikoorts klachten het grootste zijn.

Behandeling hooikoorts

Er zijn tegenwoordig heel veel medicijnen op de markt tegen hooikoorts, maar er is niet één bepaalde medicijn die problemen met hooikoorts beheerst. Ieder heeft zijn eigen voorkeur. Het komt er echter op neer dat de hulpmiddelen herhaaldelijk gebruikt dienen te worden. Bij de één heeft het een positieve uitwerking terwijl een ander er maar weinig van merkt.

Kinesiotape bij hooikoorts

Tegenwoordig is er een alternatieve manier om de klachten van hooikoorts drastisch te verminderen. Door op een juiste manier gebruik te maken van kinesiotape kunnen klachten al naar een aantal dagen aanzienlijk gereduceerd worden. Kinesiotape zorgt er voor dat de hulpademhalingsspieren positief worden beïnvloed. Bovendien wordt het longgebied positief gestimuleerd via het zenuwstelsel. De kinesiotape wordt aangebracht op de borst en rug.

Waarschijnlijk biedt kinesiotape bij hooikoorts ook voor jouw hooikoortsklachten verlichting. De kinesiotape moet voor het hooikoortsseizoen aangebracht worden.

Vraag persoonlijk advies op 'mijn hooikoorts'

 

Maak nu een afspraak