Medical taping – Kinesiotape is hot

dream_k_tribe_tape_5_cm_x_5_mtr_blauw-wit_wrs_212262_framoJe ziet steeds vaker (top)sporters met het kleurige kinesiotape op been, kuit, arm of schouders. Bij bekende voetballers, de Nederlandse hockeydames en op de Olympische spelen zien we de kinesiotape steeds meer en meer gebruikt worden. Kinesiotape lijkt een kleurig en modern middel tegen blessures en om beter te presteren.

Wat veel mensen niet weten is dat de klachten waarvoor kinesiotape een goede behandelmethode is, heel verschillend van aard zijn. Ik gebruik de kinesiotape als nabehandeling bij blessures, zweepslag of spierpijn, verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, ( oedeem en hematomen ), correctie van houding en behandeling van klachten door overbelasting zoals RSI, tennis- of golfelleboog.

Ook de knie, kuit, schouder, lage rug en heup wordt regelmatig met kinesiotape behandeld. Kinesiotape wordt ook gebruikt voor neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn en hooikoorts behoort tot de mogelijkheden, evenals preventief tapen.

Kinesiotape is daarmee een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken. Mijn eerste kennismaking met deze wondertape is al weer heel wat jaren geleden: de toepassing van de kinesiotape bij zenuw tintelingen in de armen en handen.

Ik behandel veel sporters uit Arnhem en omgeving met kinesiotape om optimaal te presteren. Maar ook mensen met rug- en nekklachten, of klachten aan armen en benen hebben veel baat bij kinesiotapen. Na operaties aan armen en benen kan met kinesiotape de hersteltijd flink bekort worden. Maar ook bij menstruatiepijn, maagklachten en COPD kan kinesiotape effectief zijn.

Een heel mooie toepassing van kinesiotape welke de laatste tijd bekender wordt, is de toepassing tegen hooikoorts.

Meer info aanvragen over kinesiotapen

 

Maak nu een afspraak